|| Početna | O projektu | Transnacionalni sastanci |   Razmjene učenika |   Trening osoblja  | Rezulati & zakljućci  |  Foto  ||

                 

 

M2 - Transnacionalni projektni sastanak koordinatora (Antwerpen, Belgija  ~  22. – 26. svibnja 2018.)
 


   Od 22. do 26. svibnja 2018. u Antwerpenu je održan pretposljednji radni sastanak sudionika projekta Erasmus + "Nais" (New Angles of good practice on Inclusion for all Students).
   Naši predstavnici, profesori
Edin Kadić i Ante Ražnjević spremno su se zaputili u Belgiju noseći na svojim leđima veliko breme organizacije posljednjeg susreta u Zadru.
   S obzirom da projekt ulazi u samu završnicu, cilj ovog susreta bilo je analiziranje i vrednovanje druge godine projekta te priprema završnog susreta koji će se održati u Zadru početkom listopada 2018. godine.

   Prvi od tri dana protekao je u analizi proteklih dviju godina trajanja projekta. Naime, svi sudionici projekta (Belgija, Latvija, Rumunjska i Hrvatska) u posljednjih su dvije godine izvršavali brojne zadatke i obaveze čiji rezultati će biti predstavljeni na završnom susretu.
   Zaključeno je da su svi partneri do sada izvrsno i u potpunosti obavili zadatke koji su utvrđeni i predviđeni planom projekta, te je analiziran sadržaj knjige (bookleta) koji će predstaviti primjere dobre prakse uključivanja svih učenika o odgojno-obrazovne procese naših partnerskih škola u protekle dvije godine.
 
   Prvi dio drugog dana našeg boravka bio je predviđen za obilazak specifičnih institucija koje zbrinjavaju i educiraju djecu s posebnim potrebama. Tako smo posjetili centar ''Rainbow'' koji već skoro 20 godina uspješno radi sa spomenutom populacijom djece te ih uspješno uključuje u svakodnevan život.
 
   Ostatak dana protekao je u radnoj atmosferi procjene i vrednovanja do sada ostvarenih rezultata projekta, sa posebnim naglaskom na planove i faze projekta navedene u aplikaciji i njihovih realizacija. Sagledani su svi do sada objavljeni sadržaji na našim projektnim mrežnim stranicama NAIS-a, te usvojene neke preinake i neophodni dodatci. Također je bilo dosta rasprave o sudjelovanju svih partnera i nastavnika u korištenju eTwining platforme u realizaciji projekta.

   Posljednji dan sastanka posvećen je organizaciji i planiranju posljednjeg susreta koji će se odviti u Zadru. Uz to što će ovo biti najduži susret, u njemu će uz nastavnike, sudjelovati i učenici zemalja članica koji će na taj način biti upoznati sa specifičnostima našega sustava, rada s učenicima, ali i ljepotama našega kraja.

   Za vrijeme njihova boravka obilježit će se i Međunarodni dan uključivanja (Day of Inclusion) kojim će se javnost dodatno upoznati s temom i realizacijom projekta.

   Do sljedećeg, a time i posljednjeg susreta, ostaje nam nešto manje od četiri mjeseca unutar kojih ćemo se kao domaćini najvećeg broja sudionika, i učenika i nastavnika, potruditi i dati sve od sebe kako bismo uspješno priveli završetku jedan od zahtjevnijeg projekata u kojima je sudjelovala naša Škola, a našim gostima pokazali dio ljepota Zadra i Hrvatske
.